Λαϊκές αγορές: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τον καθαρισμό ψαριών

Λαϊκές αγορές

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων κατά των άμεσα εμπλεκομένων πωλητών στην λαϊκή αγορά που γίνεται στις οδούς Καραϊσκάκη και Αλεξ. Υψηλάντη αλλά και όσων έχουν την ευθύνη να επιβάλουν την ορθή λειτουργία αυτής και δεν το πράττουν, καθώς κάθε φορά που πραγματοποιείται επί της οδού η καθιερωμένη λαϊκή αγορά, οι συνθήκες υγιεινής κατά την διάρκειά της και μετά είναι άθλιες.

Οι κάτοικοι της περιοχής διεκδικούν την αυτονόητη υγιεινή που θα έπρεπε να παρουσιάζει μια λαϊκή αγορά που πουλάει τρόφιμα προς κατανάλωση, πόσο μάλλον όταν αυτή βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή η οποία μετά το τέλος της λαϊκής και για αρκετές μέρες κυριολεκτικά βρωμάει από τα απορρίμματα των πωλητών.

«Η λαϊκή αγορά στην περιοχή μου γίνεται στις οδούς Καραϊσκάκη και Αλεξ. Υψηλάντη εναλλάξ ανά τετράμηνο. Το χάλι με τον τρόπο που πωλούν τα ψάρια, το καθάρισμά τους μπροστά από τα σπίτια μας, η δυσωδία και η ακαθαρσίες από τα λέπια που αφήνουν παντού και από “ψαρόνερα” από τις 7 πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, όταν ο δήμος έρχεται να καθαρίσει, 2 ώρες μετά το τέλος της λαϊκής. Να μη μιλήσουμε και για το καλοκαίρι με τους 40 βαθμούς, και όλα τα έντομα να κάνουν πάρτι. Άσε την βρώμα αλλά σκεφτείτε και τα ψάρια σε τι κατάσταση βρίσκονται τόσες ώρες κάτω από αυτές καιρικές συνθήκες», αναφέρει κάτοικος της περιοχής που θεωρεί απαράδεκτη την κατάσταση που συνεχίζεται.

Λαϊκές αγορές
Λαϊκές αγορές