Πάτρα: Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τις οκτώ μολότοφ στο 5ο Γυμνάσιο

οκτώ μολότοφ στο 5ο Γυμνάσιο

Προς συγκεκριμένη κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν χθες στο 5ο Γυμνάσιο, στην περιοχή Μαρούδα.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει με προσοχή τα στοιχεία που προκύπτουν από την επίθεση με 8 μολότοφ στο σχολικό συγκρότημα το οποίο είχε βρεθεί πάλι στο στόχαστρο τον Ιανουάριο του 2018, με τη φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε χώρο του σχολείου καταστρέφοντας θρανία και εξοπλισμό, ενώ είχαν γραφτεί συνθήματα με περιεχόμενο που παρέπεμπε στον αναρχικό χώρο.

Ο χθεσινός τρόπος δράσης δείχνει κινήσεις ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, ωστόσο η αστυνομία ερευνά  όλα τα πιθανά σενάρια που ενδεχομένως συνδέονται μεταξύ τους και σχετίζονται με την σχολική κοινότητα.

Οι δράστες στοχοποίησαν το γραφείο του διευθυντή στον δεύτερο όροφο όπου έριξαν τις μολότοφ, ενώ κινήθηκαν και στον τρίτο, καταστρέφοντας τζαμαρίες του κτιρίου.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί η επίθεση που έγινε χθες και στο 18ο Γυμνάσιο Αρόης όπου άνωστοι πέταξαν τούβλα και πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών εξετάζει τα δύο περιστατικά, ενώ από τον τομέα Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών.