Πάτρα: Παράταση μηνών έδωσε η τράπεζα για την έξωση της μητέρας με τα τέσσερα παιδιά

πλειστηριασμό

Θετικές είναι οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση της έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας με 4 παιδιά εκ των οποίων το ένα παιδί Α.με.Α από το σπίτι στο οποίο κατοικεί στην περιοχή του Ψάχου, το οποίο η Τράπεζα έβγαλε πριν από λίγο καιρό σε πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα αυτό να περάσει στην κυριότητά της.Σήμερα η οικογένεια έπρεπε να παραδώσει τα κλειδιά στην τράπεζα αλλά έδωσε παράταση ακόμη 3 μηνών.

Η αναβολή εκτέλεσης της έξωσης από τον δικαστικό κλητήρα ήρθε, αφού είχε προηγηθεί η αποστολή επιστολής προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας από την Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, στην οποία γινόταν περιγραφή της δεινής θέσης στην οποία θα βρεθεί μια οικογένεια με 4 παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι με ειδικές ανάγκες, καθώς αυτή θα πεταχτεί κυριολεκτικά στο δρόμο, αλλά και η απόφαση του Δήμου της Πάτρας να αντιδράσει δυναμικά στη διαδικασία καθώς και το γενικότερο κλίμα που θα δημιουργηθεί στην πόλη.

Το χρέος της πολύτεκνης γυναίκας ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η μητέρα των τεσσάρων παιδιών παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε δεν κατέστη δυνατόν να ενταχθεί στο νόμο προστασίας πρώτης κατοικίας.