Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Ο Νίκος Παπαδημάτος ανέλαβε πρόεδρος στην οργανωτική επιτροπή

Νίκος Παπαδημάτος

Στο πρόσωπο του γιατρού Νίκου Παπαδημάτου, πρώην βουλευτή και υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, αποφάσισε ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, να αναθέσει την προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Η επιλογή του Ν. Παπαδημάτου για το τιμόνι της διοργάνωσης -41 ημέρες πριν την έναρξή της- αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο υφυπουργείο Αθλητισμού παρουσία των βουλευτών Αχαΐας, Άγγελου Τσιγκρή και Ιάσονα Φωτήλα, και στελεχών της αθλητικής οικογένειας. Όπως φαίνεται θα πρέπει να αναμένουμε αλλαγές σε διάφορα πρόσωπα που συγκροτούν την οργανωτική επιτροπή.

Ο Ν. Παπαδημάτος διαδέχεται στην προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής τον συνταξιούχο δικαστικό Φώτη Σαραντόπουλο.

Ο Θεόδωρος Δούρος φαίνεται να παραμένει στην τριμελή επιτροπή ενώ το προσεχές διάστημα θα γνωστοποιηθεί το τρίτο μέλος.

Αυγενάκης: Κανένας και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επενδύει στην αποτυχία

«Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες της Πάτρας όχι μόνο θα διεξαχθούν κανονικά στο τέλος του Αυγούστου, αλλά θα αποτελέσουν και διαφήμιση για την πόλη και την χώρα, με την άρτια εκτέλεσή τους», ήταν το ρητό μήνυμα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, προκειμένου όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου «η διοργάνωση να ξεφύγει από το οργανωτικό τέλμα, 40 ημέρες πριν από την έναρξή της».

«Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο», τόνισε ο κ. Αυγενάκης, αφουγκραζόμενος την αγωνία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, η οποία διαπίστωσε πρωτοφανή ολιγωρία, στα όρια της αδιαφορίας, από την Οργανωτική Επιτροπή, τις τελευταίες 45 ημέρες, αμέσως μετά από τις Ευρωεκλογές.

Συμπεριφορές και πρακτικές, οι οποίες έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ματαίωσης τους Αγώνες και σε συνακόλουθο διασυρμό τη χώρα, στα μάτια τόσο των 26 συμμετεχόντων κρατών, όσο και της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.

«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα λύσουμε τα προβλήματα, θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, κανένας και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επενδύει στην αποτυχία, ούτε θα του επιτραπεί να αποφέρει πλήγματα στη χώρα μας» συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, προς τον παριστάμενο γ.γ της ΔΕΜΑ, Ιάκωβο Φιλιππούση, για την 7ήμερη διοργάνωση – διαφήμιση της Πάτρας και του ελληνικού αθλητισμού, που θα κοστίσει 5,7 εκατ. ευρώ.