Τα σκουπίδια του Αιγίου πάνε… Κοζάνη

σκουπίδια

15.000 τόνοι περίπου Αστικών Στερεών Αποβλήτων από τον Δήμο Αιγιαλίας της ΠΕ Αχαΐας θα μεταφερθούν στη Μονάδα Μηχανικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ – ΔΙΑΔΥΜΑ.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημοσθένης Μαυρίδης και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Αιγιαλείας, Π.Ε. Αχαΐας, με έγγραφό του, την 1/7/2019, αιτήθηκε τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ ώστε μέσα σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους, να μεταφερθούν 15.000 τόνοι Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Αιγιαλείας στη Μονάδα Μηχανικής Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ακολουθώντας βέβαια όλες τις νόμιμες διαδικασίες (σχετικές αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς). Το αίτημά του διαβιβάστηκε στην ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ, η οποία απάντησε πως είναι σε θέση να δεχτεί και να επεξεργαστεί τα εν λόγω απορρίμματα του Δήμου Αιγιαλείας.

Όπως τόνισε ο κ. Μαυρίδης, το αίτημα διαβιβάστηκε στην ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ, η οποία όπως απάντησε είναι σε θέση και να επεξεργαστεί τα απορρίμματα του Δήμου Αιγιαλείας, που θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο, από την περιοχή του Δήμου Αιγιαλίας, η οποία έχει σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια εν μέσω καλοκαιριού, καθώς έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει σοβαρό ζήτημα για την δημόσια υγεία.

Η θετική γνωμοδότηση δόθηκε από το ΔΣ της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, που αποφασίζει για τη μεταφορά των απορριμμάτων που θα διαχειριστεί το εν λόγω εργοστάσιο, ελέγχοντας σε κάθε περίπτωση τα αιτήματα για την μεταφορά σκουπιδιών, όπως ορίζει η σύμβαση.