Πάτρα: Απ' την άλλη Τετάρτη τα δρομολόγια του Προαστιακού για Κάτω Αχαΐα

Πάτρα: Απ' την άλλη Τετάρτη τα δρομολόγια του Προαστιακού για Κάτω Αχαΐα

Aπό την επόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου ξεκινά τα καθημερινά, δοκιμαστικά σε πρώτη φάση, δρομολόγιά του ο νέος προαστιακός, από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα, όπως γράφει σήμερα στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" ο δημοσιογράφος Πάνος Σακελλαρόπουλος.

Το πρόγραμμα δρομολογίων θα περιλαμβάνει δύο αμαξοστοιχίες, μια το πρωί και μία το απόγευμα (το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ), εν αναμονή της ολοκλήρωσης της τοποθέτησης όλων των αυτόματων διαβάσεων (ΑΣΙΔ).

Οι ΑΣΙΔ που θα τοποθετηθούν πλήρως προς τα τέλη Ιουνίου, θα επιτρέψουν την αύξηση των καθημερινών γραμμών με νέες αμαξιοστοχίες αλλά και άμεση ανταπόκριση της γραμμής αυτής, μέσω του ΣΣ της Αγίου Νικολάου, με τη γραμμή του Προαστιακού από Πάτρα προς Ρίο.

Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού σιδηροδρόμου Πάτρα-Κάτω Αχαΐα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 6 Μαΐου και ήταν επιτυχημένο σημαίνοντας ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την κανονική λειτουργία της γραμμής. Στόχος του ΟΣΕ είναι από τα μέσα καλοκαιριού να αυξηθούν τα δρομολόγια προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση, προς μια περιοχή ιδιαίτερα τουριστική.

Η γραμμή θα ξεκινά σε αυτή τη φάση και όσο δε θα υπάρχει άμεση ανταπόκριση προς Ρίο, από τον Σ. Σταθμό Αγίου Ανδρέα και θα καταλήγει στον ΣΣ Κάτω Αχαΐας, καλύπτοντας απόσταση 20,8 χλμ., με στάσεις σε: Ανθείας, Αγιο Γεώργιο (Ιτιές), Παραλία Πατρών-25ης Μαρτίου, Τσαούση-Μιντιλόγλι, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Αλισσό και Κάτω Αχαΐα.