Επιμελητήριο Αχαΐας: Παρέμβαση για ταχεία έκδοση αδειών χρήσης Αιγιαλού

χρήση Αιγιαλού

Στην απλοποίηση των διαδικασιών για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας προχωρά η κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπεται η προσκόμιση μόνο των απαραίτητων δικαιολογητικών, προκειμένου να υπογραφούν και να προχωρήσουν γρήγορα οι συμβάσεις παραχώρησης για την εκμετάλλευση παραλιών.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Tο Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε σήμερα (19/5)  προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ Απόστολο Βεσυρόπουλο την κατωθι επιστολή :

κ. Υπουργέ,

Με την παρούσα αναφερόμαστε στην ΚΥΑ υπ.αριθ. 47458 ΕΞ 2020 που δημοσιεύθηκε στο  ΦΕΚ 1864 Β /15.5.2020.

Για την ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή της θεωρούμε πως θα πρέπει με εγκύκλιό σας να συμπληρωθεί με την πιο κάτω αναφορά:

«Για τις συμβάσεις που θα συναφθούν σύμφωνα με την παράγραφο (δ) του άρθρου 17 και θα υπογραφούν μεταξύ των επιχειρήσεων και του Δήμου δεν απαιτείται η προσυπογραφή της κτηματικής υπηρεσίας».

Αντιλαμβάνεσθε την χρησιμότητα της πιο πάνω διευκρινήσεως,  καθώς και του επείγοντος του θέματος, δεδομένου πως σε διαφορετική περίπτωση, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών των ελέγχων, η καθυστέρηση των σχετικών εγκρίσεων από την Κτηματική Υπηρεσία θα είναι απαγορευτική για την λειτουργία των επιχειρήσεων.