Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές-Εντός ωρών 10ετες ομόλογο

ΟΜΟΛΟΓΟ

Η Ελλάδα βγαίνει, ξανά, στις αγορές με δεκαετές ομόλογο, ύστερα από το «πράσινο φως» της κυβέρνησης στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2020, που προβλέπει πλεόνασμα ύψους 3,56%, η κυβέρνηση έδωσε το σήμα για άμεση έξοδο στις αγορές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ΟΔΔΗΧ, με τη σειρά του, θα προβεί σε επανέκδοση 10ετούς ομολόγου. Πρόκειται για reopening του 10ετούς ομολόγου, που είχε εκδοθεί τον Μάρτιο με τιμή στο 3,875% και είχαν αντληθεί 2,5 δισ. ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αποτυπωθεί η σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού για την Ελλάδα, από την τελευταία έκδοση που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο (με κουπόνι 3,9%).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ομόλογο είναι θα είναι 10ετές με επιτόκιο 1,5% με 1,6% ενώ ο στόχος θα είναι η άντληση περί των 2 δισ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο.

Η έκδοση του ομολόγου αναμένεται να γίνει είτε αύριο, 8 Οκτωβρίου, είτε την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει υπερκαλύψει το πρόγραμμα δανεισμού για το 2019 ενώ και για το 2020 οι δανειακές της ανάγκες είναι περιορισμένες.