Επανεξετάζονται οι διακανονισμοί οφειλετών στη ΔΕΗ

ΔΕΗ

Στο «μικροσκόπιο» βάζει η νέα διοίκηση της ΔΕΗ τους τρέχοντες διακανονισμούς ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να διαπιστώσει την απόδοσή τους ως προς την εισπραξιμότητα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Στάσσης μετρά τα αποτελέσματα των ρυθμίσεων που τρέχει η εταιρεία προκειμένου να προβεί, αν χρειαστεί, σε αλλαγές.

Σημειωτέον ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το κυνήγι οφειλετών για την άντληση των πολυπόθητων εσόδων προκειμένου να καλυφθεί το ταμειακό έλλειμμα των 900 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει διασφαλιστεί η είσπραξη των 490 εκατ. ευρώ, ωστόσο αναζητά κι άλλες πηγές εσόδων. Μία εξ αυτών είναι η μεγάλη δεξαμενή των απλήρωτων λογαριασμών ύψους 2,7 δισ. ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι οι διακανονισμοί που εφαρμόζονται – εξατομικευμένοι ανάλογα με το προφίλ του οφειλέτη αλλά με υψηλό ποσοστό προκαταβολής – θα μπορούσαν να φέρουν ακόμη περισσότερα αποτελέσματα, ενώ προβληματισμός επικρατεί και αναφορικά με τη στάση οφειλετών, οι οποίοι εγκαταλείπουν τους διακανονισμούς.

Συνεπώς δεν αποκλείεται να επέλθουν αλλαγές, χωρίς όμως οι ίδιες πηγές να αποσαφηνίζουν την κατεύθυνσή τους. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να προχωρά σε χαριστικούς διακανονισμούς και θα συνεχιστεί η ένταση των διακοπών ηλεκτροδότησης σε όσους χρωστούν και έχουν και τα χαρακτηριστικά του στρατηγικού κακοπληρωτή.

ΠΗΓΗ