Μαρίνος Σκανδάμης: Το δημοκρατικό μήνυμα

Μαρίνος Σκανδάμης
Τετ, 15/05/2019 - 19:34

Το στοίχημα των ευρωεκλογών διατυπώνεται σε δύο επίπεδα. Το αμιγώς ευρωπαϊκό, όπου ο στόχος είναι μια νέα κοινωνική Ευρώπη με ταυτόχρονη ήττα του λαϊκισμού. Και το εθνικό, όπου θα αποδοκιμαστούν συνολικά οι εκπρόσωποι του συντηρητισμού στη χώρα μας, κύριοι εκφραστές του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Οι τεχνητές διαφωνίες τους χάριν της τηλεθέασης δεν μπορούν να κρύψουν πως δυστυχώς, μοιράζονται κοινές νεοφιλελεύθερες πολιτικές αντιλήψεις.

Και πως οι πολιτικές τους συγγένειες είναι πολλές. Για παράδειγμα, δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα δύο κόμματα το Μάρτιο του 2019 ψήφισαν από κοινού την κατάργηση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Κατσέλη, που η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε ψηφίσει το 2010. Ούτε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία πως φέρνει τον εργασιακό μεσαίωνα μέσω της επταήμερης εργασιακής εβδομάδας, την οποία όμως -όπως λέει η αξιωματική αντιπολίτευση- πρώτη επικύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργική της απόφαση !!!

Μπροστά σε αυτό το υποκριτικό παιχνίδι εντυπώσεων που προσβάλλει τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας, είναι αναγκαίο οι δημοκρατικοί πολίτες να πάρουν πάνω τους την ευθύνη ανάταξης της χώρας.

Και να δώσουν την πολιτική δύναμη στη μόνη παράταξη που μεταπολιτευτικά εξέλιξε και βελτίωσε τη ζωή των ανθρώπων, δημιουργώντας όλους τους σύγχρονους κοινωνικούς και διοικητικούς θεσμούς ενός κράτους δικαίου, από το ΕΣΥ και τις ανεξάρτητες αρχές, έως τα ΚΕΠ, τον ΑΣΕΠ και τη Διαύγεια.

Η δημοκρατική παράταξη όπως εκφράζεται μέσα από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ δίνει νέο νόημα και περιεχόμενο στις κοινωνικές διεκδικήσεις και αποτελεί το μόνο πολιτικό φορέα που διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ.

Η σημερινή ομιλία της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στέλνει από την Πάτρα το μήνυμα της ευθύνης και συμπόρευσης των δημοκρατικών πολιτών σε όλη τη χώρα.

*Ο Μαρίνος Σκανδάμης είναι πρ. γγ Δικαιοσύνης