Ολυμπία Λόη: Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έχουν καταργηθεί εδώ και δεκαετίες

Ολυμπία Λόη: Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έχουν καταργηθεί εδώ και δεκαετίες
Τετ, 07/08/2019 - 13:57

Μια νέα οτπική για την ανακατασκευή της Πατρών- Πύργου αλλά για τις συμπεριφορές ορισμένων στελεχών της νέας κυβέρνησης αναδεικνύει με ανάρτηση της στο facebook η αρχιτέκτονας Ολυμπία Λόη, υποψήφια βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στην Αχαϊα στις εκλογές του Ιουλίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξενεί η αναφορά - υπενθύμιση της ότι "τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έχουν καταργηθεί εδώ και δεκαετίες". 

Στην ανάρτηση της η Ολυμπία Λόη αναφέρει:

" Από ότι φαίνεται στον ορίζοντα, πιθανότατα εγκαταλείπεται το σχέδιο κατάτμησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Πύργου προκειμένου να προκηρυχθεί ξανά ως ένα ενιαίο έργο.

Φημολογείται ότι μεταξύ των συμβούλων του νέου Υπουργού ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της άποψης είναι και εμπλεκόμενοι με κάποιες εταιρείες που πρόκειται να συμμετέχουν στον εν λόγω διαγωνισμό.

Επομένως τίθεται το ερώτημα: Αυτή η άποψη είναι απλά μια «καλή» πρόταση ή εμπεριέχει σκοπιμότητα;
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Αν αυτό αληθεύει παραμένουμε αδιόρθωτοι και η λαϊκή παροιμία είναι άκρως επίκαιρη.

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να είμαι καχύποπτη με την νέα κυβέρνηση και τρέφω μεγάλη εκτίμηση σε ανθρώπους και φίλους που έχουν ενεργό δράση σε σημαντικά πόστα και έχουν αποδείξει με την πορεία τους ότι ανήκουν σε εκείνους τους «ονειροπόλους» ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα αυτού του τόπου.

Όμως το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Ίσως η παντοδυναμία της κυβέρνησης (12 στις 13 Περιφέρειες και αυτοδυναμία), έχει προκαλέσει σε κάποια στελέχη την εντύπωση ότι μπορούν να λειτουργούν ως μικροί θεοί. Σε διάφορες συζητήσεις όλο και πιο συχνά ακούγονται φράσεις του τύπου: «… αυτοί είναι δικοί μας όποτε δεν κινδυνεύουν από τίποτα…», ή «…δεν μπορούμε να δώσουμε τη δουλειά στον τάδε που δεν είναι δικός μας…».

Εξ’ ορισμού σε μια δημοκρατία όλοι οι πολίτες οφείλουμε να σεβόμαστε την απόφαση της πλειοψηφίας γιατί διαφορετικά έχουμε αναρχία. Επίσης η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τους πολίτες και να διασφαλίζει τα συμφέροντα όλων.

Φαίνεται όμως ότι κάποια στελέχη ξεχνούν ότι τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων έχουν καταργηθεί δεκαετίες τώρα".