Κύπρος: Και τρίτο τσιμεντομπλόκ εντοπίστηκε στην «Κόκκινη Λίμνη»

Μιτσερό
Τρί, 14/05/2019 - 21:44

Και τρίτο τσιμεντομπλόκ, παρόμοιο με τα άλλα δύο που βρέθηκαν κατά τις προηγούμενες μέρες των ερευνών, εντοπίστηκε λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του "Πολίτη" της Κύπρου στο τσιμεντομπλόκ βρέθηκε δεμένο ένα σχοινί. Το αντικείμενο εντόπισε δύτης ο οποίος καταδύθηκε σήμερα στην λίμνη και καταβάλλεται προσπάθεια να ανασυρθεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τις επόμενες μέρες οι έρευνες φθάνουν στα όρια. Ήδη έχουν αποκλειστεί σημεία στην αριστερή πλευρά της λίμνης και την ανατολική, η οποία περπατήθηκε από τους δύτες.

Σήμερα, λόγω καλής ορατότητας το πρόγραμμα ερευνών περιελάμβανε τα ψηλά μέρη του πυθμένα και απομένουν τα απότομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάθε φορά που εισέρχεται στη λίμνη δύτης καταγράφονται σε CD όλες οι κινήσεις των καταδύσεων που γίνονται.

Εξάλλου το σόναρ φεύγει απόψε από την Κύπρο, αφότου ολοκλήρωσε την αποστολή του και στις δύο λίμνες, την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και τη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Με τη βοήθεια του σόναρ είχαν εντοπιστεί οι δύο βαλίτσες με σορούς.