Ελβετία: 120.000 υπογραφές κατά της 5G!

ακτινοβολία
Τρί, 28/07/2020 - 14:15

H Ελβετία ήταν από τις πρώτες χώρες, που ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία 5G, ωστόσο οι φόβοι για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, λόγω της ακτινοβολίας από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας, προκάλεσαν εθνική εξέγερση, γράφουν οι Financial Times.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή, το site Activist Post, μας θυμίζει με αφορμή το ρεπορτάζ των FT, ότι το 2017, γιατροί και επιστήμονες παγκοσμίως, ζήτησαν μορατόριουμ, πριν δώσουν το πράσινο φως στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. 

Όταν το 2018 εγκαταστάθηκαν οι σχετικές κεραίες  σε γειτονιές της Νέας Υόρκης, κάτοικοι αλλά και κατοικίδια ζώα, άρχισαν να έχουν συμπτώματα από την έκθεση, γράφει το ρεπορτάζ. Κάποιοι μάλιστα, πούλησαν τα σπίτια τους εξαιτίας αυτού, όπως έγραψε στα social media η διδάκτωρ Naomi Wolf.

Με 1.450 ενστάσεις σε όλη την Ελβετία, ελήφθησαν 120.000 υπογραφές έναντι του 5G εντός ενός έτους. Οι πρώτες επιστημονικές εκθέσεις και μελέτες καθώς και η αξιολόγηση των Ιατρών για την Προστασία του Περιβάλλοντος δείχνουν σαφώς τον μεγάλο κίνδυνο του 5G.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας από την Ακτινοβολία - [Schutz vor Strahlung Ζυρίχη] ζητά συνεπώς ένα εθνικό μορατόριουμ κατά του 5G για την προστασία της υγείας μας, του περιβάλλοντος και των απογόνων μας. Τώρα!

Η πλειοψηφία του πληθυσμού απορρίπτει το 5G και αμέτρητες κοινότητες/δήμοι υποστηρίζουν τη βούληση του ελβετικού εκλογικού σώματος. Πολλές κοινότητες/δήμοι παίρνουν στα σοβαρά την ευθύνη τους, απορρίπτοντας τις οικοδομικές εφαρμογές ή θέτοντας τις σε πάγο.

Μερικοί από αυτούς παίρνουν τον σχεδιασμό κινητών επικοινωνιών στα χέρια τους με πιο βιώσιμο τρόπο.

---------

Πηγή (στα Γερμανικά)

Αγγλική μετάφραση