Δείτε τη συγκλονιστική μάχη μέσα σε νοσοκομείο στην Ιταλία

 νοσοκομείο
Σάβ, 21/03/2020 - 08:57

Τις δραματικές εικόνες που επικρατούν μέσα σε νοσοκομείο της Κρεμόνα στο Μπέρκαμο, στην περιοχή της Λομβαρδίας που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία, κατέγραψε η κάμερα του βρετανικού δικτύου Sky News και ο δημοσιογράφος Στιούαρτ Ράμσεϊ.

«Μέλη του προσωπικού μας κάνουν νόημα να κάνουμε στην άκρη, ενώ σπρώχνουν φορεία με άνδρες και γυναίκες συνδεδεμένους με κινητούς αναπνευστήρες. Δεν επικρατεί χάος αλλά οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις. Περνούν βιαστικά από θαλάμους ξέχειλους με κρεβάτια που είναι όλα κατειλημμένα από κόσμο που υποφέρει: οι ασθενείς αγωνίζονται να πάρουν ανάσα και πιάνουν το στήθος τους ενώ σωληνάκια χορηγούν οξυγόνο στα διψασμένα για αέρα πνευμόνια τους», αναφέρει στο ρεπορτάζ του Sky News, τονίζοντας ότι οι εικόνες που αντικρίζει είναι τρομακτικές.
«Χρησιμοποιούμε κάθε εκατοστό χώρου στη διάθεσή μας» του εξηγεί η Βάνα Τονινέλι, υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του νοσοκομείου.
«Οι ιατρικές ομάδες εδώ μάχονται σε έναν πόλεμο που χάνουν. Ο αριθμός των ανθρώπων που υποκύπτουν στον κορονοϊό είναι συγκλονιστικός στα νοσοκομεία της Βόρειας Ιταλίας» προσθέτει ο ρεπόρτερ, προσθέτοντας ότι το προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τη ζωή των ασθενών. «Χωρίς τη βοήθειά τους, η κατάσταση των ασθενών θα επιδεινωνόταν γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Θανάσιμα γρήγορα» υπογραμμίζει με έμφαση.

Σας προειδοποιούμε ότι το βίντεο περιέχει εικόνες μέσα από νοσοκομείο και είναι σοκαριστικές:

Video

Δεν είναι η πρώτη, είναι η μοναδική γραμμή

Αν και οι εικόνες που καταγράφει το συνεργείο του Sky News θυμίζουν Εντατική, στην πραγματικότητα πρόκειται για τον χώρο νέων αφίξεων στην πτέρυγα Επειγόντων Περιστατικών «Η ΜΕΘ είναι γεμάτη. Ο κόσμος που λαμβάνει φροντίδα εδώ είναι νεοαφιχθέντες ασθενείς, αλλά δείχνουν πολύ χειρότερα απ' ό,τι θα περίμενε κανείς. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο θα ήταν περιστατικά που χρήζουν περίθαλψης σε ΜΕΘ όμως εδώ, για να πληροίς τα κριτήρια, πρέπει να είσαι στο χείλος του θανάτου, όχι απλά σοβαρά άρρωστος. Σε αυτήν την πανδημία, το να είσαι σοβαρά άρρωστος θεωρείται κάτι εύλογο. Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα».

«Οι ασθενείς είναι πολύ εξασθενημένοι για να μιλήσουν και, μέσα στον θόρυβο του χώρου και το αδιάκοπο θόρυβο από τις συσκευές παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας και τους αναπνευστήρες, είναι σχεδόν αδύνατο να διακρίνεις τι λένε», αναφέρει ακόμη ο ρεπόρτερ, σημειώνοντας ότι κανείς δεν περίμενε ότι η κατάσταση θα γινόταν τόσο δραματική στο νοσοκομείο τόσο γρήγορα και επαναλαμβάνοντας αυτό που φωνάζουν καθημερινά οι επαγγελματίες Υγείας στην Ιταλία, ότι δηλαδή ο κορονοϊός δεν είναι σαν τη γρίπη, αφού σκοτώνει εκατοντάδες κάθε μέρα!

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 47.021. Οι νεκροί έφτασαν τους 4.032. Παράλληλα, 5.129 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 41.035 και είχαν χάσει τη ζωή τους, συνολικά, 3.405 άνθρωποι.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 627 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.986 νέα κρούσματα. 689 άτομα έγιναν αρνητικά στον ιό. Η διάδοση του κορονοϊού, δηλαδή, δεν σταματά.

Στη Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 22.264 και οι νεκροί 2.549. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 5.968 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 640. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 4.031, με 131 νεκρούς.

Από σήμερα αναμένεται να ισχύσουν αυστηρότερα μέτρα σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών και της λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.