Πιλότος έχασε την δουλειά του για μια φωτογραφία!

viral photo
Τρί, 05/11/2019 - 18:24

Ο λόγος που αυτός ο πιλότος έχασε τη δουλειά του, ήταν η κίνησή του να επιτρέψει σε επιβάτιδα του αεροπλάνου να μπει στο πιλοτήριο εν ώρα πτήσης πριν από περίπου δέκα μήνες.

Το περιστατικό αυτό έγινε γνωστό την Κυριακή όταν ανέβηκε στα social media μια φωτογραφία που δείχνει μια γυναίκα να κάθεται στο πιλοτήριο του αεροσκάφους χωρίς να φορά κάποια ειδική στολή και να κάνει το σήμα της νίκης.

Η φωτογραφία έγινε γρήγορα viral ενώ την συνόδευε στο σχόλιο “χίλια ευχαριστώ στον κυβερνήτη” στα κινέζικα, κάτι που του δημιούργησε μεγάλους μπελάδες.

Σύμφωνα με την Air Guilin, το περιστατικό συνέβη σε πτήση από την πόλη Γκουιλίν προς την ανατολική επαρχία Τζιανγκσου και πως ο πιλότος παραβίασε τις διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας. Παράλληλα υποσχέθηκε πως θα βελτιώσει τα μέτρα ασφάλειας για να αποτρέψει παρόμοια περιστατικά.

Στον κυβερνήτη απαγορεύθηκε διά βίου να πιλοτάρει αεροσκάφη, ενώ και άλλα μέλη του ιπτάμενου προσωπικού θα τοποθετηθούν σε θέσεις εδάφους επ’ αόριστον έως ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες της εταιρίας.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, δεν επιτρέπεται η είσοδος επιβατών στο πιλοτήριο χωρίς ειδική άδεια ή χωρίς οι συνθήκες να καθιστούν “απαραίτητο” κάτι τέτοιο. Πέρυσι, η κινεζική αεροπορική εταιρία Donghai Airlines έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν πιλότο για έξι μήνες και ανακάλεσε την πιστοποίησή του ως εκπαιδευτή αφού επέτρεψε στη σύζυγό του να μπει στο πιλοτήριο.

πηγή: Xinhua