Τσαβούσογλου προς Λευκωσία: Δεχθείτε την πρόταση του φυσικού αερίου πριν να είναι αργά

Τουρκία
Δευ, 09/09/2019 - 20:00

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για συνδιαχείριση του φυσικού αερίου, την οποία απέρριψε η Λευκωσία.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, στα Κατεχόμενα. Ο Τσαβούσογλου για μία ακόμη φορά, κατηγόρησε τη Λευκωσία ότι κάνει μονομερείς ενέργειες και ότι δεν σκοπεύει να μοιραστεί τους φυσικούς πόρους του νησιού. «Απέρριψαν απευθείας την πρόταση των Τουρκοκυπρίων για συνεργασία για τους υδρογονάνθρακες. Αλλά αυτή η πρόταση είναι ακόμη στο τραπέζι», είπε ο Τσαβούσογλου, που την Κυριακή ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ανοίγει προξενείο στην Αμμόχωστο.
Μάλιστα, δεν σταμάτησε εκεί. Διεμήνυσε στη Λευκωσία να λάβει υπόψη την πρόταση και να την αποδεχθεί «προτού να είναι πολύ αργά». Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε ότι αν η πρόταση δεν γίνει δεκτή, η Αγκυρα θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο. Από την πλευρά του, ο Ακιντζί δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν το φυσικό αέριο να αποτελέσει «γέφυρα ειρήνης και ότι τομέα έντασης».

 

Πηγή: iefimerida.gr