Ηλεία: Προφυλακιστέοι για απόπειρα αρπαγής 14χρονου

απόπειρα αρπαγής ανηλίκου

Προφυλακιστέα κρίθηκαν τα δύο αδέρφια από τη Βουλγαρία, τα οποία κατηγορούνται για την απόπειρα αρπαγής ενός 14χρονου μαθητή στον Πύργο Ηλείας.

Τα δύο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, 23 και 19 χρονών, οι οποίοι συνελήφθησαν σχεδόν αμέσως μετά από την καταγγελία της απόπειρας αρπαγής, χάρη στην παρατηρητικότητα του 14χρονου, ο οποίος αναγνώρισε τον έναν από αυτούς. Σύμφωνα με την καταγγελία επέβαιναν σε ένα βαν, είδαν τον μικρό, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από το φροντιστήριο, τον πλησίασαν λέγοντάς του ότι τους έστειλε η μητέρα του και προσπάθησαν να τον βάλουν μέσα στο βαν.

Κατά τη σημερινή τους απολογία, οι δύο φερόμενοι δράστες αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ επανέλαβαν τον ισχυρισμό ότι δεν βρίσκονταν στην περιοχή, την ώρα του περιστατικού.

Μάλιστα, ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να αποδειχθεί μέσω των στιγμάτων των κινητών ότι δεν βρίσκονταν στον Πύργο την ώρα και την ημέρα της φερόμενης αρπαγής.

Ωστόσο, Ανακριτής και Εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τις απολογίες των κατηγορούμενων, με αποτέλεσμα να κριθούν αμφότεροι προφυλακιστέοι και να οδηγηθούν στη φυλακή.

Την ανησυχία του ότι μπορεί κάποιος να επιχειρήσει ξανά να αρπάξει κάποιο παιδί εξέφρασε ο πατέρας του 14χρονου μαθητή που το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης κατάφερε να ξεφύγει τελευταία στιγμή, από δύο Βούλγαρους που αποπειράθηκαν να τον αρπάξουν στη μέση του δρόμου στον Πύργο Ηλείας.

«Όπως αντέδρασε ο γιος μου, να αντιδρούν όλα τα παιδάκια του κόσμου για να προστατευτούν από τέτοιους ανθρώπους», είπε ο πατέρας του 14χρονου μιλώντας στο ilialive.gr.