Στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης

Πήγε για εξομολόγηση και... έκλεψε το παγκάρι

Παντάνασσα

Κλοπή σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι στον Ναό της Παντάνασσας Πατρών. Ένας άνδρας μπήκε στο εσωτερικό του ναού και έκλεψε το παγκάρι που βρισκόταν κάτω από εικόνα της Παναγιάς, μαζί με ένα εικόνισμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών εισήλθε άγνωστος στον Ιερό Ναό της Παντανάσσης Πατρών, ο οποίος ζήτησε από τον νεωκόρο πληροφορίες για να εξομολογηθεί.

Την στιγμή που ο νεοκώρος εισήλθε στο Ιερό Βήμα για κάποιες υπηρεσίες -σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών- ο άγνωστος αφαίρεσε με ταχυδακτυλουργικό τρόπο ερμάριον που ευρίσκεται κάτω από την θαυματουργή εικόνα της Παντανάσσης, επί του οποίου ευρίσκετο μικρό εικονίδιο της Παναγίας.

Μόλις ο νεωκόρος αντελήφθη την κλοπή, εἰδοποίησε τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Παντανάσσης, τον π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

«Άμεσα η Αστυνομία επελήφθη του θέματος και έπραξε τα δέοντα, με αποτέλεσμα να ευρεθεί σπασμένο το κυτίο που εκλάπη από τον άγνωστο, όπως και το εικονίδιο της Παναγίας, πίσω από τον Ιερό Ναό επί της οδού Γεωρ. Ρούφου, 5-7. Οι Αστυνομικές Αρχές εργάζονται προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης», ανακοίνωσε η Μητρόπολη.

Τέλος, τονίστηκε πως ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες και στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και γενικώτερα.