Από Μάρτιο και βλέπουμε, η νέα Κοινωφελής στους Δήμους...

ΟΑΕΔ

Μέσα στον Μάρτιο θα βγει η νέα προκήρυξη για την κοινωφελή εργασία των 36.500 ανέργων στους δήμους σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει το Dikaiologitika News.

Ειδικότερα θα υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση καθώς βρίσκονται στο στάδιο όπου συγκεντρώνονται όλα τα αιτήματα των δήμων για κάλυψη των ανοιχτών θέσεων εργασίας, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Η καθυστέρηση στο νέο πρόγραμμα, που αναμενόταν με προκήρυξη από τον Νοέμβριο του 2019, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από χιλιάδες ανέργους οι οποίοι περιμένουν για ατελείωτους μήνες έως και χρόνια τη σειρά τους για μία προσωρινή θέση εργασίας.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα οι πληροφορίες που διαρρέονται από στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου και του ΟΑΕΔ για την έναρξη υποβολής αιτήσεων, παίρνουν ...νέα παράταση!

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας και θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ.

Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

Δ. Κρ.