Πέτσας: To κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο 90% των δικαιούχων τη Δευτέρα

μερισμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, γνωστοποίησε πως τη Δευτέρα θα πιστωθεί στο 90% των δικαιούχων το κοινωνικό μέρισμα.

"Κατά 90% το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί αύριο", δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας»

Είναι ένα τεχνικό ζήτημα, που αφορά τις τράπεζες, είπε, προσθέτοντας ότι, εφόσον μέχρι αύριο το μεσημέρι μπορέσουν να έχουν φορτώσει τα στοιχεία των δικαιούχων, θα πιστωθούν μέχρι αύριο το απόγευμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους και όσα δεν προλάβουν, θα είναι την Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση θα έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι τις 31 του μηνός, τόνισε.

Για το κυβερνητικό έργο, ο κ. Πέτσας είπε ότι "έχουμε ξεκινήσει καλά τους πρώτους έξι μήνες και ό,τι έχουμε πει το κάνουμε και στο κομμάτι της οικονομίας και στο κομμάτι της ασφάλειας. Αυτό που πρέπει να γίνει, πρόσθεσε, είναι να διαχυθεί ακόμη περισσότερο αυτό το καλό αποτέλεσμα στην κοινωνία μας, όχι μόνο στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, αλλά και στη μεσαία τάξη και με μια μεγαλύτερη μέριμνα και για τους αγρότες μας και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. "Πιστεύω ότι αυτό θα μπορέσουμε να το δούμε μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς και αυτό το καλό ξεκίνημα να έχει συνέχεια", σημείωσε.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Αυτό που θέλουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα, είπε, είναι να υπάρξει μια αποκλιμάκωση, να προχωρήσουν σε τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και εφόσον πάνε καλά, τότε μπορεί να ακολουθήσουν οι διερευνητικές επαφές, μετά συνυποσχετικό, μετά Χάγη. "Άρα, έχουμε μια μακρά διαδρομή να διανύσουμε", τόνισε.