Προσλήψεις : Ερχονται προκηρύξεις για 1.525 άτομα στην Υγεία

υγεια

Με προσλήψεις - πριν από το τέλος του έτους - «απαντά» το υπουργείο Υγείας στα τεράστια κενά που ευθύνονται για τις δυσλειτουργίες των δημόσιων νοσοκομείων.

 Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη 1.300 μόνιμων εργαζομένων - πλην γιατρών - με έμφαση στους νοσηλευτές, ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν 175 γιατροί για την ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει δεύτερη προκήρυξη για την τόνωση των νοσοκομείων με 930 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων σε θέσεις όπου διαπιστώνεται  επιτακτική ανάγκη. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε ότι οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, παρακάμπτοντας έτσι τη γραφειοκρατία (η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης αγγίζει ακόμη και τους 18 μήνες) με στόχο την τοποθέτηση των γιατρών στο ΕΣΥ εντός πέντε μηνών.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των ΤΕΠ - που αποτελούν νευραλγικό τομέα για να υλοποιηθεί το σχέδιο που αφορά την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων κατά τις εφημερίες -, υπενθυμίζεται πως οι σχετικές προσλήψεις που είχαν εξαγγελθεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη  ηγεσία στην οδό Αριστοτέλους «πάγωσαν» μετά τις εκλογές.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθεί και η προκήρυξη 1.300 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών (45%), τραυματιοφορέων και άλλων παραϊατρικών ειδικοτήτων, καθώς επίσης και τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. Επιπλέον, 50 προσλήψεις θα αφορούν την ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ.