Κοινωνικό Μέρισμα: Ανακοινώσεις Σταϊκούρα - Ποιοι θα το πάρουν

χριστουγεννα λεφτα

Σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες θα μοιραστεί το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τονίζοντας ότι «υπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες τις οποίες θα θέλαμε να ικανοποιήσουμε όλες αλλά δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι άνεργοι, και ειδικά οι μακροχρόνια άνεργοι, θα είναι στις ομάδες που θα ενισχυθούν άμεσα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει υπερπλεόνασμα για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τις αποφάσεις θα τις πάρει ο Πρωθυπουργός. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ίσως και νωρίτερα από την προσεχή Πέμπτη.

Για το μέρισμα και τη στήριξη των ανέργων: «Υπάρχουν πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και θα θέλαμε να τις ικανοποιήσουμε όλες, αλλά υπάρχουν και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί. Μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα είναι οι άνεργοι. Όταν το 2013 δημιουργήθηκε ένα αντίστοιχο δημοσιονομικό περιθώριο η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε να διανείμει μέρισμα στους μακροχρόνια ανέργους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έλαβε υπόψη. Υπάρχουν πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Ο στόχος μας πρέπει να είναι να ενισχύσουμε με μόνιμο τρόπο αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες μέσα από μία συνεκτική πολιτική και αν μπορούμε μέσα τα περιθώρια που δημιουργούνται κάθε χρόνο να υπάρχει μία πρόσθετη στήριξη σε αυτές τις ομάδες».

Αναφερόμενος στο μέρισμα, ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για μία έκτακτη παροχή. «Φέτος δεν περιμέναμε το τέλος χρονιάς, επιλέξαμε να κάνουμε μία ολιστική προσέγγιση σε όλες αυτές τις κατηγορίες στήριξης που προηγήθηκαν».