Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα - Τι είπε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο

ΛΕΦΤΑ

Με την οικονομία και την ενημέρωση για προμήθειες του Άμυνας ξεκίνησε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε το στίγμα για σταδιακές παροχές κατά τη διάρκεια του 2020 ανάλογα με την πορεία του προϋπολογισμού, ενώ οι αποφάσεις για το μέρισμα του 2019 θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός τόνισε όσον αφορά στη διαχείριση των, καλύτερων από το στόχο, αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού, ότι «θα ανακοινώνονται σταδιακά τα καλά νέα όσο κερδίζουμε δημοσιονομικό χώρο.»

Αφησε έτσι να εννοηθεί ότι όσο υπάρχουν θετικά στοιχεία από τον προϋπολογισμό θα προχωρά η εφαρμογή θετικών μέτρων και μέσα στο 2019 και μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το μέρισμα του 2019 και για το 2020 είναι ανοιχτό να γίνονται βελτιώσεις όσο προχωρά η χρονιά, όχι μόνο στο τέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα ζήτησε από τους υπουργούς να υπενθυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέσα στην τετραετία θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς για το γεγονός, όπως είπε, ότι τηρούνται μέχρι τώρα τα χρονοδιαγράμματα, καθώς μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον 30 νομοσχέδια.