Ανεξάρτητο Συντονιστικό Κοινωφελούς: Συγκέντρωση στο Εργασίας για παράταση των συμβάσεων

Ανεξάρτητο Συντονιστικό Κοινωφελούς

Σε ανακοίνωση του Ανεξάρτητου Συντονιστικού Κοινωφελούς Εργασίας για το θέμα των παρατάσεων των συμβάσεων, αναφέρονται τα εξής:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εδώ και 12 μήνες καθημερινά δίνουμε των υπερ πάντων αγώνα προσφέροντας το 100% της δύναμης και της ψυχής μας στις θέσεις που έχουμε αναλάβει.

Πρίν 4 μήνες βρεθήκαμε ξανά αντιμέτωποι με την αγωνία μας σχετικά με το αύριο και το μέλλον των οικογενειών μας και αυτό γιατι δεν έχουμε μόνιμες θέσεις, δεν έχουμε βιός ή εξασφάλιση εισοδημάτων από άλλες πηγές και μάλιστα πολλοί από εμάς δεν δικαιούμαστε ουτέ καν την αυτονόητη παροχή, το επίδομα ανεργίας. Πριν 4 μήνες ήμασταν απέναντι σε μία άλλη κυβέρνηση επίσης αντίθετη σε κάθε παράταση, παλέψαμε όμως καθημερινά ήμασταν εκεί στον αγώνα χωρίς κόμματα χωρίς σημαίες και κερδίσαμε σύντροφισσες και σύντροφοι, πετύχαμε μια παράταση που έδωσε μια μικρή ανάσα στα νοικοκυριά μας.

Τωρα λοιπόν καλούμε σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσουμε ξανά ένα μεγάλο αγώνα, έναν αγώνα που ξεκίνησε καιρό πρίν αλλά που δεν είχε την ενότητα που έπρεπε, υπήρξαν διχασμένες απόψεις σχετικά με την πορεία του αγώνα και το είδος διεκδικήσεων και όλα αυτά απέναντι σε μία κυβέρνηση που αναίρεσε τον ίδιο της τον εαυτό καθώς ήταν αυτοί που κραυγάζαν πρό εκλογών για 8 μήνες και 12 μήνες παρατάσεις. Αλλά μάλλον τους ζάλισε η μέθη της εξουσίας και τώρα αδιαφορώντας για το μέλον των 30.333 εργαζομένων αλλά και για τα κενά των δήμων και των περιφερειών, βγάζουν αποφάσεις αποκλείοντας κάθε παράταση ακόμα και των 2 μηνών που θα έδινε ανάσα σε οικογένειες και όλους τους φορείς της χώρας σε τομείς υψίστης σημασίας για την ορθή λειτουργίας του κράτους.

Η αιτιολογία τους, δεν υπάρχουν χρήματα. Κι όμως συνάδελφοι λεφτά υπάρχουν και υπήρχαν αλλά τα διαθέτουν σε άλλα προγράμματα παρέχοντας επαναλαμβανόμενα παράταση και προκηρύσσοντας νέα προγράμματα.

Για αυτό στις 8 του Νοέμβρη στις 12:00μ.μ όλοι στο υπουργείο εργασίας. Πρέπει να δοθεί ένα βροντερό παρών από κάθε γωνία της χώρας απο κάθε πολίτη, να αφήσουμε στην άκρη τις οποίες διαφορές υπήρχαν ανάμεσα μας και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ το λογικο και το ελάχιστο που μας αξίζει για όσα έχουμε προσφέρει.


• ΠΑΡΑΤΑΣΗ 4 ΜΗΝΩΝ ΣΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΝΕΟ
• ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 12 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΟΧΙ
• ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ( ΑΜΕΑ, ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ , ΗΛΙΚΙΑΣ 55+)