Δραπετσώνα: Νεκροί η μάνα και ο αδερφός του δημοσιογράφου–εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου

ΜΑΝΑ ΓΙΟΣ

Νεκροί εντοπίσθηκαν και ανασύρθηκαν λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα η μητέρα και ο αδελφός του δημοσιογράφου και εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, από το αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα νωρίτερα σήμερα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Ειδικότερα, οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο δύο νεκρούς. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προκληθεί μεγάλη κινητοποίηση. Άμεσα στο σημείο είχαν σπεύσει άνδρες του λιμενικού και βατραχάνθρωποι οι οποίοι είχαν προχωρήσει σε έρευνες οι οποίες έφεραν το εν λόγω, τραγικό αποτέλεσμα.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Ποιος ήταν ο Π. Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος απασχόλησε την κοινή γνώμη της χώρας και τις δικαστικές αρχές με την εμπλοκή του στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η ομάδα του εκβίαζε πολιτικούς αντιπάλους και διοικητές ΔΕΚΟ για να λαμβάνει μεγάλα χρηματικά απο διαφημίσεις προκειμένου να διατηρεί τα έντυπά του. Είχε καταφέρει να κατοχυρώσει ιστορικούς τίτλους εφημερίδων, όπως η «Ακρόπολη», «24Ωρες», «Μεσημβρινή» και «Επικαιρότητα», οι οποίες είχαν ελάχιστη κυκλοφορία.

Μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρίκο, είχαν συλληφθεί οι δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου. Η ανέλιξη στο εκδοτικό χώρο, του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία ήταν ραγδαία. Ξεκίνησε ως απλός ρεπόρτερ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ και εντός μικρού διαστήματος βρέθηκε να διατηρεί 4 εφημερίδες και sites. Διετέλεσε διευθυντής του ψυχιατρικού νοσοκομείου ενώ παράλληλα με την δημοσιογραφική του ιδιότητα, είχε εργαστεί και στην ΔΕΗ. Ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος τον Φεβρουάριο του 2015 είχε ιδρύσει τον πολιτικό φορέα «ΔΕΞΙΑ».