Στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Αναγόρευση του Carmine Zoccali σε επίτιμο διδάκτορα

Carmine Zoccali

Ο Καθηγητής Νεφρολογίας Carmine Zoccali θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής Νεφρολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Δημήτριος Γούμενος, ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής και η περιένδυσή του από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητή Carmine Zocalli με θέμα: «Artificial Intelligence in Medicine and in Renal Care. Promises  and challenges».

Ο καθηγητής Carmine Zoccali ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη συστηματική καταγραφή της επιδημιολογίας της χρόνιας νεφρικής νόσου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι η χρόνια νεφρική νόσος αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη δημόσια υγεία καθώς αφορά στο 10% του πληθυσμού. Το 2001 ανέλαβε την υπευθυνότητα αναδιοργάνωσης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεφρολογίας. Εδωσε βαρύτητα στη μάθηση από απόσταση και στην αξιοποίηση του WEB με αποτέλεσμα τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιοδικού NDT Educational το οποίο κατέχει πλέον πολύ σημαντική θέση στην ενημέρωση των νεφρολόγων σε ολόκληρο τον κόσμο.