Παίρνει παράταση η ανακοίνωση των νέων προγραμμάτων της Κοινωφελούς

ΟΑΕΔ

Χρονική παράταση παίρνει, κατά τα φαινόμενα, η ανακοίνωση των νέων προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας για Δήμους και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης ανακοίνωσε πρόσφατα την προκήρυξη 35 χιλιάδων νέων προσλήψεων μέσω της Κοινωφελούς, τα αιτήματα που δέχεται το υπουργείο, κεντρικά αλλά και περιφερειακά από τους ΟΤΑ, υποχρεώνουν τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να προχωρήσει άμεσα στον ανασχεδιασμό του προγράμματος.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης έθεσε χθες πάντως στον νέο διοικητή του ΟΑΕΔ, που επισκέφθηκε την Πάτρα, αίτημα παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος που λήγει. Επίσης το υπουργείο δέχεται εισηγήσεις για αλλαγή της σχετικής διάταξης που δεν επιτρέπει στους επιτυχόντες, του αμέσως προηγούμενου διαγωνισμού, να κάνουν νέα αίτηση στον επόμενο.

«Τα προγράμματα της Κοινωφελούς έχουν προσφέρει σημαντικές ανάσες σε ανέργους, αλλά και στην ίδια την Περιφέρεια, και θα ήταν ευχής έργο, αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αποκτήσει πλέον εμπειρία και δεξιότητες, θα μπορούσαν να παραμείνουν, αλλά και πολλοί περισσότεροι να απασχοληθούν, καθώς η Περιφέρεια είναι ένας οργανισμός με μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

Για να λάβει απάντηση από τον κ. Πρωτοψάλτη ότι τα νέα Προγράμματα της Κοινωφελούς «θα δώσουν το δικαίωμα απασχόλησης σε όσους δεν το έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα». Αλλά θα «βγουν στον αέρα», αφού «καταγραφούν πρώτα οι ανάγκες» Περιφέρειας και Δήμων.

«Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στον σχεδιασμό του νέου προγράμματος και προχωράμε πολύ γρήγορα και στοχευμένα, διότι θέλουμε ειδικά να βοηθήσουμε ομάδες, οι οποίες έχουν μεγάλη δυσκολία στην αγορά εργασίας, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι. Επίσης, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι οι ανάγκες που καλύπτουμε, δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μία σημαντική εμπειρία, η οποία θα τους βοηθήσει αργότερα στην αγορά εργασίας» τόνισε επ’ αυτού ο διοικητής του Οργανισμού.