Πατάνε γκάζι οι προσλήψεις για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

"Βοήθεια στο Σπίτι"

Εντός του 2019 προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει την προκήρυξης για τις προσλήψεις των περίπου 2.900 μόνιμων εργαζόμενων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Αυτό τόνισε, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στη διάρκεια συνάντησης τους,  ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Καθόσον οι διαδικασίες εξαρτώνται από το ΑΣΕΠ, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την μόνιμη πρόσληψη των εργαζομένων, τόνισε ωστόσο ότι δεν θέλει να υπάρξει κενό πρόγραμμα.

Γι’ αυτό το λόγο τόνισε ότι έχουν έχουν εξασφαλισθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  62,5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθούν όσα προβλέπει και η τροπολογία που ψηφίσθηκε ομόφωνα από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο για παραμονή στην εργασία όλων των σημερινών εργαζόμενων στο πρόγραμμα, έως ότου ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες από το ΑΣΕΠ.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, o κ. Θεοδωρικάκος τόνισε στους εργαζόμενους ότι υπολείπονται τέσσερις από τους συνολικά 270 δήμους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης καταγραφή των εργαζόμενων, κάτι που αναμένεται να γίνει στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι προ μερικών εβδομάδων και με 11 δήμους να υπολείπονται ο αριθμός των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα που είχε καταγραφεί ήταν 2.811, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ο τελικός θα βρίσκονται κοντά στο 2.900.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η μοριοδότηση, η οποία θα γίνει με την ήδη ψηφισθείσα ρύθμιση.