Σε Αίγιο και Καλάβρυτα

Πανηγυρίζουν Φανερωµένη και Μακελλαριά

Μακελλαριά

Στην εορτάζουσα ιερά Μονή της Μακελλαριάς στα Καλάβρυτα τέλεσε προχθές Κυριακή το πρωί τη Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αµβρόσιος.

Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον χώρο της γυναικείας ιεράς Μονής, η οποία σχεδόν ανοικοδοµήθηκε και συνεχίζει να επισκευάζεται µε πρωτοβουλία του σεβασµιώτατου και των δύο µοναχών που εγκαταβιούν εκεί, τελείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή πριν τον ∆εκαπενταύγουστο.

Αύριο Τετάρτη, κατά την παραµονή της µεγάλης Θεοµητορικής εορτής στη Μονή τελείται Μέγας Εσπερινός στις 7.00 και στις 11:00 ιερά Αγρυπνία ενώ ανήµερα της εορτής της Πέµπτη, ώρα 7.00 π.µ. ξεκινά η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα χοροστατήσει σήµερα Τρίτη στις 6:45 µ.µ. στον προέρτιο Εσπερινό, την ιερά Παράκληση, την έξοδο του Επιταφίου και τα Εγκώµια της Θεοτόκου στη Φανερωµένη του Αιγίου.

Αύριο Τετάρτη ώρα 7.30 µ.µ. θα τελέσει το Μέγα Εσπερινό µετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγµατος στην Παναγία Φανερωµένη ο πανοσ. π. Ιωακείµ Βενιάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και εν συνεχεία στις 9.15 µ.µ. θα ακολουθήσει λιτανεία της ιεράς Εικόνος της Φανερωµένης στο κέντρο του Αιγίου.

Την Πέµπτη ανήµερα της εορτής στο ναό θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία µετά Θείου Κηρύγµατος, εις την οποίαν θα προστή και θα µιλήσει ο πανοσ. π. Καλλίνικος Πουλής, ηγούµενος της Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας. Τους χορούς των ιεροψαλτών θα διευθύνουν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγιώτης Ξένος και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σαουθάµπτον Θεµιστοκλής Προδροµάκης.