Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: Η φωτογραφία που συγκινεί

Αρχηγός ΓΕΣ
Πέμ, 21/11/2019 - 17:38

Την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»).

Ο Αρχηγός επισκέφθηκε Επιτηρητικά Φυλάκια σε Σάμο και Ικαρία όπου διαπίστωσε την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και πραγματοποίησε ομιλία στο σύνολο του προσωπικού, τονίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελούν σε κοινωνικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Στη συνέχεια μετέβη στην έδρα του 4ου Ειδικού Τμήματος Εθνοφυλακής και του 79 Τάγματος Μηχανικού Εθνοφυλακής (ΤΜΧΕΘ), όπου συνομίλησε με τους χειριστές ταχυπλόων σκαφών.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι η φωτογραφία που κρατά με πατρική στοργή θα έλεγε κάποιος έναν νεαρό οπλίτη από τους ώμους. Ο φαντάρος ακούει με ιδιαίτερη προσοχή τα λόγια του Αρχηγού.

Μια φωτογραφία που ένεκα της ημέρας αντικατοπτρίζει ίσως με τον καλύτερο τρόπο το πώς η ηγεσία του Στρατού αντιμετωπίζει τους δεκάδες χιλιάδες νέους που υπηρετούν την πατρίδα.

Πηγή: ant1news.gr