Νονά ζητάει πίσω τον σταυρό από το βαφτιστήρι της και πήγε στα δικαστήρια

σταυρος βαφτιση
Παρ, 08/11/2019 - 09:16

Η εφημερίδα Πρώτο Θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας μία απίστευτη υπόθεση που απασχόλησε πριν από λίγες μέρες την Ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι από αυτά που λες δεν αποκλείεται να γίνονται! Κι όμως στην Ελλάδα όλα μπορούν!

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, λοιπόν, συζητήθηκε η αγωγή μιας νεαρής γυναίκας, κατά των γονέων της βαφτιστήρας της. Συγκεκριμένα, η νονά του παιδιού ζητάει μέσω της αγωγής της να πάρει πίσω τον λευκόχρυσο διακοσμημένο με διαμάντια σταυρό, αξίας 1.300 ευρώ, που δώρισε στους γονείς της βαφτιστήρας της πριν από δυο χρόνια στα πλαίσια της τέλεσης του μυστηρίου της βάφτισης.

Στην πολυσέλιδη αγωγή αναφέρεται ότι το μυστήριο τελέστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 σε εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας. Πριν ξεκινήσει το μυστήριο, η νεαρή γυναίκα δώρισε – ως είθισται – τον σταυρό στους γονείς, ζητώντας τους μάλιστα, άγνωστο γιατί, να υπογράψουν σύμβαση δωρεάς του αντικειμένου.

Η γνωριμία της με τους κουμπάρους της είχε γίνει ένα χρόνο πριν μέσω συγγενικού της προσώπου. Εκείνοι της πρότειναν να βαφτίσει το παιδί τους, παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζονταν και τόσο καλά, ενώ συναντιόντουσαν σε κοινές παρέες κατά διαστήματα. Η γυναίκα κολακεύτηκε από την τιμή και δέχτηκε.

Στην αγωγή επισημαίνεται ότι η ίδια προχώρησε στην αγορά των καλύτερων και ακριβότερων ρούχων αλλά και όλων των άλλων απαραίτητων αντικειμένων που χρειάζονται για την βάφτιση, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο και στοργή, δίχως να υπολογίζει τον οικονομικό παράγοντα.

Μετά το μυστήριο, η νονά μαζί με τους γονείς της βαφτιστήρας της, συγγενείς και φίλους γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής. Εκεί, οι γονείς με τη νονά συμφώνησαν να συνοδέψει η ίδια όπως ορίζει το έθιμο την βαφτιστήρα της στην εκκλησία τις τρεις πρώτες μέρες για να λάβει τη Θεία Κοινωνία.

Η νονά αναφέρει στην αγωγή, ότι εκείνη έφτασε πρώτη στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον πατέρα της, ενώ οι γονείς μαζί με το κοριτσάκι τους εμφανίστηκαν με καθυστέρηση, «κάνοντας ότι δεν την βλέπουν». Όταν τους ρώτησε έξω από την εκκλησία, γιατί δεν την άφησαν να είναι παρούσα, εκείνοι, όπως ισχυρίζεται η νονά, απάντησαν με αδιαφορία και αγνωμοσύνη, ότι δήθεν δεν την είδαν.

Παράλληλα, η νεαρή γυναίκα υποστηρίζει ότι, μετά το περιστατικό αυτό, οι κουμπάροι της έκοψαν κάθε επαφή μαζί της, δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματα της, δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι δεν ήθελαν να έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί της, αλλά ούτε να έχει εκείνη με το βαφτιστήρι της.

αγωγη