Θρίλερ στην Ικαρία: Eντοπίστηκε σήμα από το κινητό της αγνοούμενης

αστροφυσικός
Τρί, 06/08/2019 - 19:27

Το θρίλερ με την ανεξήγητη εξαφάνιση της Αγγλοκύπριας τουρίστριας στην Ικαρία συνεχίζεται, με τις αρχές να επιστρατεύουν ακόμα και ελικόπτερο με θερμικές για τον εντοπισμό της, χωρίς αποτέλεσμα.

Η 34χρονη αστροφυσικός είχε πάει στο νησί μαζί με τον Κύπριο σύντροφό της στις 3 Αυγούστου και χθες ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 38χρονος σύντροφος της Νάταλι, όταν ξύπνησε στις 10 το πρωί της Δευτέρας, παρατήρησε ότι η γυναίκα έλειπε από το δωμάτιο της τηλεφώνησε. Η 34χρονη το σήκωσε και του είπε πως είχε βγει για τρέξιμο στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου.  

Η ώρα περνούσε και ο σύντροφός της αποφάσισε να της ξανατηλεφωνήσει αλλά η Νάταλι δεν απάντησε σε καμία από τις κλήσεις που ακολούθησαν. Θορυβημένος, ο 38χρονος δήλωσε την εξαφάνισή της στις αρχές και από εκείνη τη στιγμή αστυνομία, πυροσβεστική και λιμενικό ερευνούν «σπιθαμή προς σπιθαμή» τις ακτές και το εσωτερικό του νησιού με την 34χρονη να παραμένει άφαντη.   

Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, σήμα από το κινητό της αγνοούμενης εντοπίστηκε από την κεραία της κινητής τηλεφωνίας των Φούρνων, αλλά η 34χρονη δεν έχει βρεθεί. Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο της πυροσβεστικής εξοπλισμένο με ειδικές θερμικές κάμερες, που ήρθε για τον σκοπό αυτό από την Αθήνα. Εθελοντές πυροσβέστες έψαξαν μέχρι και στο χωριό Καταφύγι και όλη τη γύρω ορεινή περιοχή χωρίς κανένα αποτέλεσμα. 

Η οικογένεια της 34χρονης αστροφυσικού ζει στιγμές αγωνίας, όσο η Νάταλι παραμένει αγνοούμενη. Με ανάρτησή της στο Facebook, η αδερφή της κάνει έκκληση σε οποιοδήποτε γνωρίζει κάτι για την υπόθεση να επικοινωνήσει με τις αρχές. Παράλληλα ζητά να μην καλούν την εξαφανισμένη αδερφή της στο κινητό, γιατί έτσι θα τελειώσει γρηγορότερα η μπαταρία του τηλεφώνου.  

«Η αδελφή μου Νάταλι Κρίστοφερ αγνοείται από χθες στην Ικαρία της Ελλαδας. Αν έχετε τον αριθμό της, σας παρακαλώ μην την καλείτε. Αυτό θα εξαντλήσει την μπαταρία και η αστυνομία προσπαθεί να βρει τη θέση της με το κινητό της».

Το στίγμα το κινητού

«Το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου έδειξε μία τοποθεσία του απέναντι νησιού, των Φούρνων, αλλά όλη αυτή εδώ η περιοχή είναι υπό την επιρροή της κεραίας της κινητής τηλεφωνίας των Φούρνων. Οπότε έγινε ένα μπέρδεμα εκεί, μία εμπλοκή και χάθηκε αυτό το πλεονέκτημα να βρεθεί πού βρίσκεται από το κινητό της. Τώρα κάνουν προσπάθειες να απενεργοποιηθεί αυτή η κεραία των Φούρνων, μήπως και φανεί καθαρά το στίγμα του κινητού της κοπέλας». 

Έρευνες σε παλιά μονοπάτια

«Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα χθες με φωτογραφία της κοπέλας. Κάποιος είπε ότι την είδε το πρωί να κάνει τζόκινγκ και τη θυμάται αμυδρά. Υπάρχουν πολλά μονοπάτια στην περιοχή. Μάλιστα, υπάρχει και χάρτης με τα συγκεκριμένα μονοπάτια. Είναι παλιά μονοπάτια, από την εποχή της τουρκοκρατίας, τα οποία είναι καθαρισμένα και είναι προσβάσιμα στον κόσμο. Άλλα οδηγούν στο βουνό και άλλα από χωριό σε χωριό. Δεν ξέρουμε πιο από όλα μπορεί να ακολούθησε» είπε ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. 

«Έχουμε πολύ περιπατητικό τουρισμό, εδώ. Η κοπέλα μπορεί να μην έχει το σώμα μανιώδους ορειβάτη, αλλά είναι γυμνασμένη, ψηλή, αδύνατη (...) Πολύς κόσμος από νωρίς το πρωί κάνει τζόκινγκ στην περιοχή».