Νέα συνεργασία της Hyundai για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων

Hyundai
Πέμ, 13/02/2020 - 11:41

Η Hyundai Motor, διεύρυνε το χαρτοφυλάκιο της που σχετίζεται με την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, προσθέτοντας τη νέα συνεργασία της με την εταιρεία Canoo. Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει έδρα την Καλιφόρνια και ειδικεύεται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε το Reuters.

Η σχεδίαση, εξέλιξη και κατασκευή των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων απαιτεί ιδιαίτερα υψηλά κεφάλαια και νέα τεχνογνωσία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αναζητούν συνεργάτες με ειδίκευση στην ηλεκτροκινηση για να δημιουργήσουν τα νέα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφορούν τώρα στους δρόμους.

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της αυτοκίνησης τις τελευταίες δεκαετίες και αναμένατε ότι θα επιφέρει αλλαγές σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με την χρήση των αυτοκινήτων, την θέση της κάθε μάρκας στη παγκόσμια αγορά ενώ θα αναπτυχθούν νέοι κολοσσοί που θα απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου.

Για τον κορεάτικο κολοσσό που διαθέτει τις μάρκες Hyundai και Kia, είναι η δεύτερη ανάλογη συμφωνία που ανακοινώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Στα μέσα Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι θα επενδύσει 110 εκατομμύρια δολάρια στην startup Arrival και θα αναπτύξει από κοινού τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα.

Ο όμιλος Hyundai της Κορέας, προγραμματίζει την παραγωγή ενός ηλεκτρικού οχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αρχικά θα είναι φορτηγό και θα κυκλοφορησει το 2021.